Hotelli Haikon Kartano

Hotelli Haikon Kartanon sisätilojen remontissa suunnittelun lähtökohtana oli säilyttää Armas Lindgrenin piirtämän 100-vuotiaan päärakennuksen kartanotunnelma. Arvorakennus sisustettiinkin vanhaa kunnioittaen ajattomilla Kirstin Haikkoon suunnittelemilla uniikeilla kalusteilla ja aidoilla materiaaleilla.

Hotellihuoneisiin ja hotellin aula-, vastaanotto -, porras- ja käytävätiloihin teetettiin Kirstin suunnittelemat kuvioon kudotut Axminster-villamatot. Huoneisiin suunniteltiin myös massiivimosaiikkiparketit, marmorilaatat, -mosaiikit ja graniittitasot historiallisen kartanon tyyliin samoin kuin klassiset tapetit, kehyspeilit,kohteeseen valitut valaisimet, profiili- ja kipsilistat sekä kattorosetit. Kirsti suunnitteli ja teetti käsityönä myös paljon yksityiskohtia sisältäviä irto- ja kiintokalusteita, seinäpaneeleita sekä ovia. Kirstin piirtämät työ-, yö- ja consolipöydät, työtuolit, rahit ja sohvat teetettiin Pohjanmaalla suunnitelmien mukaan. Uusittujen tilojen värimaailma on pehmeä ja maanläheinen kautta linjan.

Haikon remontissa uusittiin kokonaan myös baari-, vastaanotto- ja lounge-alueet sekä uutena rakennettiin asiakashissi. Pieniä hotellihuoneita yhdistettiin suuriksi Imperial-huoneiksi ja kartanon sviiteiksi, joihin Kirsti suunnitteli myös viisi ruhtinaallisen kokoista kylpyhuonetta ja kaksi uutta wc:tä. Osa kartanon vanhoista kalusteista ja tekstiileistä sulautettiin asiakkaan toiveesta sisustussuunnitelmiin ja valtaosa kartanon vanhoista kylpyhuoneista jäi vielä odottamaan uudistamistaan.

Luksuksen ja kodikkuuden yhdistelmä sekä koko rakennuksen ainutlaatuisuus houkuttelevat vieraita palaamaan uudelleen Haikon tunnelmaan.

Sisustusarkkitehtitoimisto Capitello Oy

INTERIOR DESIGN OFFICE CAPITELLO LTD
TYSKAKSENTIE 21
FIN-02330 ESPOO
TEL +358 50 5283039
kirsti.kaspi@capitello.fi